tiistai 26. elokuuta 2008

Takaisin töihin

oli yllättävän vaikeaa viikon kotona oleilun jälkeen lähteä taas ajoon. Ilta ja alkuyö olivat painajaismaisen hiljaisia... tunti/kyyti oli melkein koko työvuoron tahti. Piristystä vuoroon toi se, että törmäsin sataman tolpalla kurssikaveriin (siis samalla taksikurssilla oltiin keväällä) ja oli tosi mukava vaihtaa kuulumisia. Myöhemmin illalla treffattiin toistamiseen lentokentällä ja Köpiksen konetta odotellessa oli aikaa juoruilla lähes tunti. On oikeastaan tosi mukavaa vaihtaa kokemuksia ja kuulumisia muiden yhtä vähän aikaa alalla olleiden kanssa... vanhemmat kollegat ovat suureksi osaksi oikein mukavia, mutta niitä vähemmänkin mukavia on osunut kohdalle.

Lauantai-iltana heitin asiakkaan "maakuntaan" ja takaisin tullessa pukkasi ennakkotilaus (tennari siis :P) ruutuun toiseen naapurikuntaan. Vaikka ei meidän aluetta varsinaisesti olekaan, päätin lähteä hakemaan kyytiä... tunsin paikan ja oli kyse ennakosta ja lisäksi vielä tilauksen mukaan asiakas oli menossa samaan suuntaan kuin minä eli ei tarvitsisi tyhjänä ajella kaupunkiin asti. Perillä huomasin, että paikalla oli kaksi ko. kunnan taksia, pikkuauto ja tilataksi. Kuskit keskenään jotain supattelivat siinä ja pikkutaksin kuski lähti pois tyhjänä. Laskeskelin pihalla pyöriviä ihmisiä ja tulin tulokseen, että mahtuvat juuri kahteen autoon. Toiseeen kahdeksan ja toiseen neljä. Vaan kun luulo ei ole tiedon väärti. Tilataksikuski pakkasi transportteriin mojovan ylikuorman, kaikki 12 ihmistä. Huikkasi vielä lähteissään v-mäisesti virnuillen, että "ehkä sullekin riittää seuraavasta tilauksesta asiakas"... oikeasti, mikä järki tuollaisessa toiminnassa on? Ahneusko laittaa rikkomaan lakia ja ottamaan enemmän kyytiin ihmisiä, kuin on edes turvallista?

Joitain kilometrejä myöhemmin tuo samainen tilataksi oli pysäytettynä tienvarteen, miekkahihojen auton eteen... mistä ihmeestä poliisit mahtoivat tietää, että tuo tilataksi oli ylikuormattu... Kovin mystistä...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"kovin mystistä..." :DDD

MariS kirjoitti...

Et kai sä vaan menny....???