sunnuntai 10. elokuuta 2008

Hulluja nuo ihmiset

Loppuvat lomat ja alkavat opiskelut ja työt sekä huono sää olivat ilmeisesti saaneet ne vähäiset liikkeellä olevat ihmiset pahantuulisiksi. Ja mihinkäs tuota pahaa tuulta purkaa ellei onnetomaan pirssikuskiin.

***

Lauantain varhaisina tunteina sain silmilleni nuorehkon miehen, kun kielsin ottamasta autoon avattua tölkkiä. Herra oli niin hutikassa, että ei meinannut osua ovesta sisään autoon tullessaan vaan pukkasi mojovasti otsansa ovenkarmiin. Kun sitten vielä raukalta kiellettiin matkaeväät, oli soppa valmis.

"Mua ei v*ttu tommoshet ämmät komenna shaatana"
" Vittuuks she shulle kuuluu mitä mää juan"
" Mä kaadan tän shattanan kaljan tohon penkille"

Meinasin jo kiskaista oven kiinni ja kaasuttaa pois paikalta, kun tuli herran vaimoke. Ensin vaimoke tempaisi miestään käkättimeen, sitten otti tämän oluen pois ja tuuppasi herran takapenkille. Kovin pahoitteli miehensä käytöstä... loppujen lopuksi oikein mukava matka.

Sunnuntaiaamuna sitten sain opetusta matematiikasta... heitin asiakaan ravitsemusliikkeen eteen ja pysähdyin toisen pirssin taakse kadun viereen. Kun omat asiakkaat olivat poistuneet, ryntäsi edessä olevasta autosta humalainen rouva kysymään, mahtuuko autooni neljä ihmistä. No totta kai mahtuu, ihan kuten siinä edessä olevaankin. Ihmettelin hetken kysymystä, kun sitten edessä olevasta autosta ryntäsi rouvan seuraksi neljä ihmistä ja alkoi ahtamaan itseään autoon. Tässä vaiheessa ilmoitin, että eipä muuten onnistu. Autoon mahtuu neljä ja heitä oli selvästikin viisi.
Tämä ensimmäinen rouva alkoi rääkyä, että on se kumma kun ei voida yhtä ylimääräistä ottaa korttelin matkalle ja kaikki muut ko. tilanteessa jo kuullut vinkunat. Totesin tylysti, että laki on laki ja enempää ei kyytiin tule kun laki sallii. Rouvan mies oli kuulemma poliisi ja kyllä hän tietää, ettei poliisia kiinnosta onko yksi farmarin takalaatikossa vai. Lopputulema oli, että rouva paiskoi ovia kiinni niin että ikkunat helisi ja ilmoitti soittavansa tilataksin, kun pikkuautojen kuskit on niin natsihoroja... pikainen puhelu keskukseen ja keskus tuumi, että "ei taida olla toviin siellä päin tilatakseja vapaana".

***

Näiden muutaman kuukauden ajokokemuksen jälkeen jaksan edelleen ihmetellä ihmisten käytöstapoja. Kenen työpaikalle minä saan mennä huorittelemaan, vittuilemaan, huutamaan, oksentamaan, koskemaan työvälineisiin, hiplaamaan työntekijää ja rikkomaan lakia? Jos joku voisi ilmoittautua vapaaehtoiseksi...mielelläni kokeilisin, saako siitä jotain iloa!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

tämä on testi