tiistai 12. elokuuta 2008

Aja tonne, paina kaasua, sammuta se jo!!!

Sain tänään ajo-opetusta ajokortittomalta asiakkaalta. Edessä olevat liikennevalot olivat vihreällä, mittarissa vauhtia liki 60 ja rajoitus alueella 50km/h... "nyt sä voisit painaa kaasua, että ehditään noista valoista". Totesin, että enpä paina enempää, kun on jo nyt hiukan ylinopeutta. Asiakas tähän nyrpeästi "on ne muutkin taksit painaneet"

Pian oli edessä tilanne, että ajaessamme vasenta kaistaa, edessä oleva auto päätti kääntyä. Jäin odottamaan auton taakse, että se pääsee pois alta, sillä oikeaa kaistaa tuli jatkuvalla syötöllä autoja. Pian asiakkaan penkiltä kuuluu narisevalla äänellä "ton voisi kyllä kiertää".
Vilkaisin uudelleen peiliin ja ilmoitin, että eipä voi, kun ei ole tilaa toisella kaistalla. Mitä kuului pelkääjänpaikalta? "on ne muutkin taksit kiertäneet"...

Kun sitten pääsimme perille, laitoin mittarin kassalle muutamaa metriä ennen paikkaa, johon jätin asiakkaan. Siinä kun olin kääntämässä rattia viimeisen kerran, asiakas päätti avata taas sanaisen arkkunsa: "nyt voi sammuttaa"
"Niin minkä, autonko?" -kysyin
"no eikun ton" - sanoi poka ja tökki sormellaan kohti mittaria ja jatkoi "on ne muutkin taksit sammuttaneet"

*huoks*

Ei kommentteja: