torstai 26. maaliskuuta 2009

Siviiliautoilua

Kun jatkuvasti suhaa kaupunkia ympäri pirssillä, sitä tottuu ajamaan reittejä, joita ei siviiliautolla saa käyttää. Turun kauppatorin ympäristö on liki kokonaan aluetta, josta ei privaattibiilillä ole lupaa huristella läpi.

Vaan milläs sitä sitten voi muistaa, niinä harvoina kertoina kun on siviiliautolla liikenteessä, ettei katolla olekaan sitä lähes "kaiken sallivaa" keltaista kupua? Pikku-Piika ei selvästikään moista tahdo muistaa...

Muutama päivä sitten Piikalikka lähti omalla pienellä Jokotaillaan kaupunkiin ja suhautti hienosti Puutarhakatu kohti kaupunkia. Vilkku päälle ja käännös alas Aurakadulle. Ensimmäinen kielletty kortteli suhahti ohi, toisen korttelin kohdalla taakse ilmestyi poliisiauto, siniset valot vilkkuen. Piika kilttinä tyttönä ohjasi auton bussipysäkille, tarkoituksenaan päästää poliisiauto sujuvasti ohi. Hämmennys olikin suuri, kun poliisit ajoivat perässä bussipysäkille ja autosta tuli kaksi herraa haastattelemaan Piikaa.

P: Tiesitkös, ettei tämä ole sallittu ajoreitti
PP: MITÄ? Siis... miten niin? On tästä ennenkin saanut ajaa?
P: niin kun tämä on tällainen joukkoliikenteelle tarkoitettu katu
PP: Niin? Onko tässä nyt jotain muutosta tapahtunut, kyllä tästä viikonloppuna sai ajaa...
P: On tässä jo vuosia ollut tällainen ratkaisu
PP: Niin, siis... ei hel****... mä olen omalla autolla... (tässä kohtaa Piika liki kirjaimellisesti takoo päätään rattiin, oivaltaessaan, mitä tuli tehdyksi)
P: anteeksi MITÄ?

Pienen keskustelun jälkeen Piika pääsi jatkamaan matkaansa, kunhan vannoi ensin sedille, että on vastaisuudessa tarkempi ajoreittiensä suhteen silloin, kun ei ole kupua katolla autossa. Kilttejä poliiseja meillä Turussa :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

LOL :D