maanantai 14. helmikuuta 2011

Maksupäätteen puristamisen sietämätön ihanuus

Kiitos maksupäätteen EMV-päivityksen, Pikku-Piika saa ahertaessaan olla jatkuvasti ojentamassa maksupäätettä asiakkaalle; "pin-koodin jos näppäilette siihen ja lopuksi vihreää, kiitos".
Pikku-Piika on tehnyt havainnon, että asiakkaiden on jostain kumman syystä äärettömän vaikeaa näppäillä pin-koodiaan siihen Sagemiin ilman, että koko mötikkä on asiakkaan hyppysissä. Vaikka Piikalikka kuinka koittaa pitää maksupäätteestään kiinni, asiakkaat vetävät sen (etenkin takapenkillä istuvat) itselleen likan käden venymättömiin.

Eikä siinä mitään, ottakoon sen harmaan hirviön kätösiinsä, kunhan antavat sen takaisin. Vaan kun sitä yritetään hautoa siellä niin kauan, että kortin saa ottaa pois tai sitten yritetään nyhtää se kortti välittömästi vihreän namiskan jälkeen pois.

Mikä siinä on niin vaikeaa antaa se pääte takaisin kuskin odottavaan käteen? Piikanen haluaa ainakin varmistaa, että vähintäänkin se kuljettajan kuitti tulostimesta tulee ilmoille ennen kuin ojentaa kortin asiakkaalle. Ja onhan se nyt mukavaa ja asiallista tarkistaa, ettei Jucca-Pecca maksa Certtu-Urculan kortilla. Percele!

-Piikanen-

ps. Piika oli tolpalla ensimmäisenä jonossa odottelemassa asiakasta. Etuovi aukesi ja kuului se jo niin tutuksi käynyt kysymys.... "oletko vapaa". En tietenkään ole vapaa. Muuten vain olen juusto valaistuna taksitolpalla. Seuraavan kerran aion vastata "naimisissa, mutta voin harkita jos sinulla on hyviä ehdotuksia"

Ei kommentteja: