sunnuntai 9. marraskuuta 2008

Lyhyitä öitä ja paljon töitä :)

Tämä marraskuu näyttää olevan lyhyiden viikonloppuöiden aikaa. Vain kaksi täyspitkää perjantaivuoroa (siis 12 tuntisia), muuten kaikki vuorot alkavat vasta 22-00 välillä. Toisaalta aivan mielettömän kivaa, vaikka se tietysti hieman sitten näkyy kassassa. Mutta ehtiipä kahden yövuoron välillä nukkumaan riittävästi, toisin kuin tänä viikonloppuna. Viime yönä oli muutaman kerran lähellä, ettei kuljettajan silmät painuneet kiinni, kun ajelin yksin maakunnasta takaisin kaupunkiin.

Tässä työssä on taas muistunut mieleen vanha sanonta "viini on viisasten juoma". Varmasti pätee kaikkiin muihinkin juomiin, joissa prosentteja on. Osa käyttäytyy humalassakin erittäin asiallisesti ja osa sitten taas kaikkea muuta kuiin asiallisesti. Ja jos ilta on mennyt päin persettä, niin taksinkuljettajan vikahan se on tietysti. Eräällä nuorella miehellä oli ilmeisesti ollut ei niin menestyksekäs ravintolailta takana. Tolpalla seistessään päätti yhtäkkiä potkaista roskakoria ja kun alkoholi oli saanut motoriikan ja tasapainon takkuilemaan, niin potkun jälkeen kyseinen herra kaatui selälleen suoraan auton eteen. Siinä oli melkoisen lähellä jo yliajo ja tästä tietysti selällään auton edessä retkottava henkilö sai seuraavan raivoamisen aiheen... kun "saatanan taksihuora" yritti ajaa hänen ylitseen. Kammettuaan itsensä pystyyn kaveri otti jo vauhtia potkaistakseen autoa, mutta muut pirssin kyytiin haluavat olivat nopeampia. Kaveri oli nopeasti napattu kiinni ja istutettu katukivetykselle... ilmeisesti muut jonottajat oivalsivat, että voi tulla sillä tolpalla pitkä odotus, jos lähtee huhu kiertämään että ko. tolpalla odottelee moinen autonpotkija. Kiitos vain niille jonottajille :)

Monta viikonloppua on mennyt niin, että on tullut ajettua lyhyttä kyytiä. Keskustasta lähiöön, takaisin keskustaan ja seuraavaan lähiöön jne. Tänä viikonloppuna tuli taas kierrettyä melkein kaikki Turun ympäristökunnat, äärettömän mukavaa vaihtelua.

Huomenna pitäisi mennä asennuttamaan kyynelkanavaan putki, jos alkaisi silmän "viemäröinti" taas toimia. Ja jos lääkäri on suostuvainen, niin siitä suoraan töihin. Tiistaina vapaapäivä ja keskiviikkona taas päivävuoroon. Alkaa jo olla joulunodotusfiilikset korkealla, jouluna kun on tiedossa useamman päivän vapaat :)

Ei kommentteja: